Ingeborg Kooger

Oprechte interesse. Juist van daaruit ook de kritische vragen durven stellen en verbinden. Deze dingen zijn kenmerkend voor Ingeborg. Het gaat haar om de daadwerkelijke voortgang op vaak abstracte transformatiedoelstellingen. De waarde van verandering in de praktijk. Door haar brede ervaring in het sociale domein kan zij goed schakelen tussen verschillende abstractie niveaus. Ze is daarin resultaatgericht en analytisch sterk.

Als plannen alleen op de tekentafel worden bedacht, zonder betrokkenheid van zorgprofessionals en cliënten slaan we gauw de plank mis. Ingeborg ziet als culturele organisatie antropoloog dat we vaak onbedoeld een nieuwe versie produceren van het oude (reproductie), in plaats van daadwerkelijk iets nieuws. En dat is logisch, want het ‘andere’ perspectief komt per definitie meestal niet van jezelf, dat is immers al eigen. Het creëren van nieuwe betekenis is een voorwaarde voor het ontstaan van iets nieuws. Ze krijgt dan ook energie van nieuwe invalshoeken en bevordert graag samenwerking en dialoog, in het bijzonder met inwoners en cliënten.

Na het behalen van haar bachelor Social Work heeft Ingeborg ruim 7 jaar met diverse doelgroepen en begeleidingsvormen gewerkt. Zo werkte zij als crisishulpverlener voor vrouwen in de opvang, begeleidde jongeren als schoolmaatschappelijk werker en ondersteunde ouders en ouderen op diverse levensdomeinen zoals opvoeding, financiën, relaties en eenzaamheid. Met deze kennis van de praktijk richtte zij zich na haar studie Culture, Organization and Management op de transformatie van het sociaal domein. Via diverse opdrachten als adviseur en projectleider werkte zij de afgelopen jaren aan betekenisvolle monitoring, onderzoek naar het cliëntperspectief, de ontwikkeling van een integrale aanpak sociaal domein en nieuwe vormen van inkoop.

 

Contact

Ingeborg Kooger MSc

adviseur

06 460 784 44
i.kooger@trendbureaudrenthe.nl