Jan Kruijer

Jan is een doorgewinterd beleidsonderzoeker. Hij werkt sinds 1997 bij CMO STAMM en haar rechtsvoorgangers CMO Groningen en POZW. Daarvoor was hij onderzoeker bij de gemeente Hoogezand-Sappemeer. Hij heeft onderzoek gedaan op vrijwel alle terreinen binnen het sociale domein. Jan is erg bedreven in het werken met cijfers en grote gegevensbestanden en het ontrekken van informatie uit complexe data. Hij wisselt dit cijfermatig onderzoeken graag af met het zoeken naar de diepgang en de beleving: wat betekenen deze cijfers nu eigenlijk en herkent men zich erin?

Jan is gedreven, klantvriendelijk en meedenkend. Hij is sterk kritisch en zijn streven is telkens dat het onderzoek ‘iets praktisch’ oplevert: ‘wat werk wel’ en ‘wat heeft niet gewerkt’.

Jan houdt zich een groot deel van zijn tijd bezig met onderzoek op het gebied van onderwijs. In het verleden was hij één van de trekkers van de Jeugd- en Onderwijsmonitor Groningen (JONG) en hij stond aan de wieg van de Drentse Onderwijsmonitor, die in 2017 voor de 11e keer verschijnt.

Jan is in 1993 afgestudeerd als experimenteel- en arbeidspsycholoog. Voordat hij zich met beleidsonderzoek ging bezighouden, heeft hij op zeer diverse terreinen onderzoekwerk gedaan, onder andere bij de RUG en de NAM. Hij heeft zich daarna bij de Bestuursacademie geschoold in beleidsontwikkeling en beleidsonderzoek. Naast zijn onderzoekswerk maakt Jan nog met enige regelmaat gebruik van zijn psychologie achtergrond in de rol van consultant bij assessments voor mensen in een loopbaantraject.

Contact

drs. Jan Kruijer

onderzoeker

0652888697
j.kruijer@trendbureaudrenthe.nl