De Versnellingssessie // diverse opdrachtgevers

Terug

De Versnellingssessie // diverse opdrachtgevers

Geschreven op 26 juli 2017


Brainstormen in een snelkookpan? Veel gemeenten, organisaties en burgers zoeken een doelgerichte een effectieve methode om in korte tijd ideeën te verzamelen en inzicht te krijgen in elkaars opvattingen en ervaringen. Maar hoe zorg je ervoor dat iedereen gelijkwaardig aan het woord komt en dat ieders inbreng even zwaar weegt? Hoe kaart je gevoelige onderwerpen aan? CMO STAMM, waar Trendbureau Drenthe is ondergebracht, heeft al enige jaren ervaring met de succesvolle brainstormtool: De Versnellingssessie.

Aanpak

De Versnellingssessie is eigenlijk digitaal brainstormen binnen een vastgestelde tijd. Iedere deelnemer neemt plaats achter een laptop en aan de hand van een vraag, stelling of onderwerp typt iedereen zijn of haar bijdrage in. Deelnemers zien de reacties van anderen op hun laptop én op een groot scherm. De deelnemers kunnen op de bijdragen van anderen reageren en ideeën uitwisselen. Aan het einde van de sessie heb je de verschillen en overeenkomsten helder in beeld.

Inzicht

Iedereen komt gelijkwaardig aan het woord en ieders inbreng weegt even zwaar. De deelnemers ondervinden geen hinder of beïnvloeding bij hun denkproces. (Gevoelige) onderwerpen kunnen ook anoniem besproken worden. Deelnemers ervaren meer betrokkenheid bij het onderwerp. Een extra mondelinge discussie kan, maar is niet noodzakelijk. Alle uitkomsten worden in een heldere rapportage verwerkt als naslagwerk.

Resultaat

De Versnellingssessie is een doelgerichte een effectieve methode om in korte tijd ideeën te verzamelen en inzicht te krijgen in elkaars opvattingen en ervaringen. Een sessie duurt gemiddeld 2,5 uur. Naast de inhoudelijke voorbereiding en de procesbegeleiding verzorgen wij ook de techniek.

Betrokken medewerkers

Meer weten?

Neem contact op met één van de betrokken medewerkers