Vooraankondiging Drentse Onderwijsdag woensdag 8 april, 15.00-17.30 uur in Emmen, thema: Onderwijs – Zorg – Jeugd

10 februari 2020

Datum Woensdag 8 april 2020
Tijdstip 15.00 uur – 17.30 uur, inloop vanaf 14.15 uur
Locatie PRO Emmen, Ullevi 22 in Emmen

 

Vereniging van Drentse Gemeenten, provincie Drenthe en de Regiegroep Drentse Onderwijskwaliteit nodigen u uit voor de jaarlijkse Onderwijsdag met het thema ‘Onderwijs – Zorg – Jeugd’. Kunnen we op uw komst rekenen? Aanmelden is nu al mogelijk!

In de Drentse Onderwijsmonitor vindt u de meest actuele gegevens over het onderwijs in onze provincie. Ontwikkelingen worden daarin zichtbaar gemaakt voor de Drentse situatie, zoals de referentieniveaus en de doorstroom van de leerlingen in het voortgezet onderwijs. Imke Oosting, onderzoeker bij Trendbureau Drenthe, presenteert de meest opvallende resultaten uit de Monitor.

Hoe verloopt de samenwerking tussen het onderwijs en de jeugdhulpverlening? Zijn de kosten voor de jeugdhulpverlening te verminderen door minder etikettering en door bepaald gedrag vaker als normaal te zien? En wat kan het onderwijs daarin betekenen? Bert Wienen geeft zijn visie hierop aan de hand van zijn onderzoek naar inclusief onderwijs. Ook gaat hij in op factoren die de leerkracht hierbij kunnen helpen.

Remko Iedema, auteur van het boek ‘Baat het niet, dan schaadt het wel’ vertelt over zijn ervaringen hoe er, ondanks goed geformuleerd beleid, toch kinderen tussen wal en schip raken en wat daarin anders zou moeten.

Het complete programma ontvangt u in maart.

Aanmelden

Aanmelden gaat via cmostamm.nl/aanmelden-drentse-onderwijsdag.

We hopen van harte u op 8 april te ontmoeten!