Webinar 1 september: ‘Introductie Monitoring Brede Welvaart’

Terug

Webinar 1 september: ‘Introductie Monitoring Brede Welvaart’

Geschreven op 3 juli 2020

“Het gaat om de balans en samenspel tussen ons economisch, sociaal en ecologisch kapitaal.”

De principes van brede welvaart en de duurzame ontwikkelingsdoelen worden in steeds bredere kring omarmd als richtinggevend voor een toekomstbestendige samenleving. Maar waar hebben wij het dan over en hoe krijgen wij meer zicht op de ontwikkeling van onze brede welvaart? In het webinar ‘Introductie Monitoring Brede Welvaart’ geven wij een compacte introductie op de monitoring van brede welvaart.

Wat is brede welvaart?

Brede welvaart gaat over meer dan alleen ons inkomen, economie of groei. Het gaat over alles dat het leven de moeite waard maakt. Dus ook over leefbaarheid en veiligheid, kwaliteit van de leefomgeving, sociale samenhang en voorzieningenniveau, onderwijs en arbeidsmarkt, klimaat en energie, natuur en landbouw, bereikbaarheid en woningmarkt. Het gaat om de balans en samenspel tussen ons economisch, sociaal en ecologisch kapitaal. Daarin wordt niet alleen gekeken naar de kwaliteit van 'in het hier en nu’, maar ook welke druk ons beleid heeft op volgende generaties (brede welvaart ‘later’) en op mensen in andere landen (brede welvaart ‘elders’).

Waarom meedoen aan dit webinar?

Na dit webinar heb je meer inzicht in het begrip brede welvaart, de relatie met de duurzame ontwikkelingsdoelen, de wijze waarop dit wordt gemonitord en wanneer en hoe wij meer zicht krijgen op de ontwikkeling van de brede welvaart in Groningen en Drenthe. Tijdens het webinar kunnen deelnemers hun stem uitbrengen over een aantal stellingen en via de chatfunctie reageren.
Iedereen met interesse in het onderwerp is welkom bij het webinar. Wij denken dat we vooral  raadsleden, bestuurders en beleidsmakers een informatief uur kunnen bieden. Deelname is mogelijk voor maximaal 60 deelnemers.

  • Dinsdag 1 september, 15.00 -16.00 uur
  • Sprekers: Yvonne Turenhout, directeur CMO STAMM en Marja Janssens, onderzoeker/adviseur CMO STAMM

Tijdens een webinar kan je de sprekers zien en horen, maar zij zien of horen jou niet. Dat geldt ook voor de andere deelnemers. Je kunt communiceren met de sprekers en deelnemers via een chat.

Aanmelden

Het webinar ‘Introductie Monitoring Brede Welvaart’ is vol. Interesse? Meld je aan voor de wachtlijst. Naar aanleiding van het aantal aanmeldingen wordt er een herhaalde webinar of de mogelijkheid om het webinar van 1 september terug te kijken aangeboden.

Betrokken medewerkers

Marja Janssens

Marja Janssens

onderzoeker-adviseur

  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
Yvonne Turenhout

Yvonne Turenhout

directeur-bestuurder

  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter

Meer weten?

Neem contact op met één van de betrokken medewerkers