Conferentie Taal & Gezondheid

Terug

Conferentie Taal & Gezondheid

Geschreven op 2 september 2021

“Wanneer is taal een probleem voor je gezondheid?”

Het herkennen van een laaggeletterde cliënt vraagt om bewustwording, het bespreken ervan om de juiste gespreksvaardigheid en er is concrete informatie nodig over het omgaan met en het doorverwijzen van laaggeletterde cliënten. Waar heeft u behoefte aan? Welke handvatten wilt u krijgen? Op woensdag 22 september 2021 organiseren Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN) en Sardes binnen het programma Zorg voor Basisvaardigheden, een interactieve conferentie over Taal & Gezondheid.

De helft van de zorgprofessionals in Noord-Nederland voelt zich onvoldoende toegerust om laaggeletterdheid te herkennen en hier mee om te gaan. Dit blijkt uit recent onderzoek van HANNN en Sardes binnen het programma Zorg voor Basisvaardigheden, waarbij de zorgprofessional gevraagd is naar de uitdagingen omtrent laaggeletterdheid bij hun cliënten. Daarnaast geeft het merendeel van de respondenten aan niet te weten waar zij laaggeletterde cliënten naar kunnen doorverwijzen.

Programma

Maurice de Greef en Machteld Huber zijn twee gerenommeerde sprekers op het terrein van laaggeletterdheid en gezondheid. Samen met ervaringsdeskundigen en zorgprofessionals richten zij zich deze conferentie op de vraag: Wanneer is taal een probleem voor je gezondheid?

Wanneer: Woensdag 22 september 2021

Hoe laat: 13.30 uur – 15.45 uur (inloop vanaf 13.00 uur)

Locatie: Het Forum (Nieuwe Markt 1, Groningen) – Deze conferentie is op twee manieren bij te wonen, fysiek aanwezig in de zaal of online via een live stream. Uw keuze kunt u in het aanmeldformulier aangeven.

 

Aanmelden

Aanmelden kan via www.hannn.eu/taalconferentiegroningen

Met medewerking van St. Lezen & Schrijven en Alles is Gezondheid