Monitoring 'Drenthe Samen Gezond in Beweging'

In Drenthe staat gezondheid en vitaliteit hoog op de agenda van bestuurders en beleidsmakers. De laatste jaren zetten de alle Drentse gemeenten samen met de Provincie Drenthe en Zilveren Kruis stevig in op thema’s als sporten en bewegen, gezonde voeding en verantwoord middelengebruik. Dat is niet voor niks: in Drenthe kampen inwoners namelijk met meer gezondheidsrisico’s en -problemen dan in de rest van Nederland.

Sinds 2021 worden de activiteiten die gericht zijn op de gezondheid van Drenten uitgevoerd onder de kapstok van een beleidsprogramma. Dit programma draagt de titel ‘Drenthe, Samen Gezond in Beweging’ en loopt tot en met 2024. Bij de start van het programma hebben provincie, gemeenten en Zilveren Kruis zich het volgende voorgenomen:

“We willen de ervaren gezondheid van Drenten verhogen in een omgeving dit uitnodigt tot een gezonde leefstijl. Hierin draait het om meedoen aan de maatschappij, mentale & lichamelijke gezondheid, dagelijks functioneren, zingeving in het leven en de kwaliteit van leven”

In het kader van dit beleidsprogramma zijn verschillende ambities en doelen gesteld, waarbij Trendbureau Drenthe is gevraagd om te helpen bij de monitoring en evaluatie hiervan. Het dashboard ‘Drenthe Samen Gezond in Beweging’ is daar onderdeel van.

Onderwerpen Monitoring 'Drenthe Samen Gezond in Beweging'

Gerelateerd

Regiegroep Onderwijskwaliteit Drenthe

Zomerprogrammering: voor en door jongeren

Sport en bewegen

De waarde van sport en bewegen in Drenthe

Zorg

Gezondheid, welbevinden en bewegen in Drenthe

Drenten zijn over het algemeen (zeer) tevreden met hun gezondheid en het leven. Dit positieve beeld is niet voor iedereen in Drenthe gelijk. Met name jongeren ervaren (veel) stress en zijn minder tevreden met het leven in het algemeen. Een groot deel van de Drenten wil werken aan een betere gezondheid voor zichzelf, vaak rondom, gewicht, stress, vo

Brede Welvaart

Rijk en regio bundelen krachten voor brede welvaart

Op woensdag 9 november wordt het Kennis- en Leerprogramma ‘Brede Welvaart in beleid’ gelanceerd tijdens het congres ‘Samenwerken aan Brede Welvaart’ in ‘s-Hertogenbosch. Dit programma helpt bestuurders en beleidsmakers uit heel Nederland vanuit een breed welvaartsperspectief naar regionale vraagstukken – zoals het woningtekort, mobilite

Onderwijs

Drentse Onderwijsdag op 5 april 2023

De Drentse Onderwijsdag 2023 vindt plaats op woensdagmiddag 5 april (vanaf 15:00 uur). We nodigen je namens de VDG, Provincie Drenthe en de Regiegroep Drentse Onderwijskwaliteit van harte uit. Noteer alvast de datum in je agenda. Meer informatie over het programma volgt.  

Geerte Boven

Geerte Boven

adviseur

  • Mail
  • LinkedIn
Henk ten Brinke

Henk ten Brinke

adviseur

  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
Ewout van Spijker

Ewout van Spijker

Data-analist

  • Mail
  • LinkedIn