De Drentse Onderwijsmonitor: vanaf nu online!

Terug

De Drentse Onderwijsmonitor: vanaf nu online!

Geschreven op 23 april 2019

“Informatie over het Drentse onderwijs bieden we aan op een interactieve kaart.”

Tijdens de Drentse Onderwijsdag op 3 april ging de Drentse Onderwijsmonitor officieel ‘online’. De Drentse Onderwijsmonitor geeft een breed overzicht van de diverse ontwikkelingen die er zijn in de onderwijswereld, van basisschool tot en met het hoger onderwijs. Na twaalf jaarlijkse papieren edities  zijn de feiten en cijfers over het Drentse onderwijs nu online en actueel beschikbaar. Met de interactieve visualisaties is het daarnaast mogelijk om een overzicht te krijgen van gegevens over eerdere jaren, of gegevens gepresenteerd per afzonderlijke gemeente.

Van leerlingaantallen en schoolprestaties tot gelijke kansen, alle feiten en cijfers op een rij

Informatie over de Drentse scholen bieden we aan op een interactieve kaart. Waar staan de diverse scholen voor regulier en speciaal onderwijs? Welke opleidingen in het voortgezet onderwijs worden in Drenthe aangeboden en waar staan deze? Wat zijn de ontwikkelingen met betrekking tot leerlingenaantallen? Ook is te zien hoe Drentse leerlingen presteren op school. Hoe goed zijn basisschoolleerlingen op rekenen en taal in vergelijking met hun landelijke leeftijdgenoten en hoe verloopt de overgang naar het voortgezet onderwijs? We kijken hoe het leerlingen vergaat in het voortgezet onderwijs en hoe hun loopbaan zich verhoudt tot de adviezen van de basisschool. Hoe het zit met de gelijke kansen in het onderwijs? Het moet niet uitmaken waar je vandaan komt of waar je naar school gaat, je eigen talenten bepalen waar je terecht komt. We geven informatie over verzuim, vrijstellingen en voortijdig schoolverlaten.

Nieuwe ontwikkelingen

In toenemende mate besteden we aandacht aan de aansluiting tussen onderwijs en de arbeidsmarkt. Kijk regelmaat op onze site voor geüpdate gegevens. Ook publiceren we nieuwe en interessante ontwikkelingen via nieuwsberichten. Automatisch op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

> Bekijk de Drentse Onderwijsmonitor

Betrokken medewerkers

Meer weten?

Neem contact op met één van de betrokken medewerkers