Flitspeiling zomeractiviteiten voor en door jongeren in Drenthe

Terug

Flitspeiling zomeractiviteiten voor en door jongeren in Drenthe

Geschreven op 10 mei 2022

“Als provincie blijven we de flitspeiling onder jongeren ondersteunen, zodat we er samen met gemeenten en maatschappelijke partners voor gaan dat we een levendig en sociaal Drenthe blijven – voor iedereen.”

Wegens groot succes komt er ook dit jaar een activiteitenprogramma voor en door jongeren in de zomervakantie. Om dit programma in te vullen liet de provincie Drenthe, net als afgelopen twee jaar, een flitspeiling uitvoeren onder Drentse jongeren tussen de 12 en 25 jaar. Uit het onderzoek blijkt dat ruim een derde vindt dat er onvoldoende te doen is voor Drentse jongeren in de zomer. De helft van de jongeren vindt dat er activiteiten georganiseerd moet worden. Door corona zat het sociale leven de afgelopen twee jaar op slot. Iedereen werd hierdoor getroffen, maar met name voor jongeren was het een extra zware tijd. Jongeren kregen digitaal onderwijs, konden bijna niet sporten en samenkomen met vrienden werd afgeraden. Jongeren hebben volgens de online vragenlijst van Trendbureau Drenthe vooral behoefte aan ontmoeting, sport, ontspanning en muziek. In totaal deden 833 jongeren mee aan het onderzoek. Daarvan hebben 114 jongeren aangegeven betrokken te willen zijn bij de organisatie.

Een levendig en sociaal Drenthe

Gedeputeerde Hans Kuipers: “Twee zomers zijn er prachtige activiteiten georganiseerd voor en door jongeren, op het gebied van sport, cultuur en welzijn. Een prachtig resultaat, wat niet alleen leidde tot de sociale contacten die zo werden gemist, maar ook heeft gezorgd voor nieuwe samenwerkingen tussen partijen in Drenthe. Als provincie blijven we de flitspeiling onder jongeren ondersteunen, zodat we er samen met gemeenten en maatschappelijke partners voor gaan dat we een levendig en sociaal Drenthe blijven – voor iedereen.”

Meedoen en meer informatie

CMO STAMM zorgt samen met jongeren en de buurtsport-, cultuurcoaches en lokale partners van de Drentse gemeenten voor een activiteitenprogramma per gemeente. Organisaties en jongeren zijn van harte welkom om mee te doen. Aanmelden kan door contact op te nemen met Saskia Duursma via s.duursma@cmostamm.nl en/of Esther Rodenburg via e.rodenburg@cmostamm.nl. Bij hen is ook meer informatie te verkrijgen.

 

jongerenpeiling

jongerenpeiling

Betrokken medewerkers

Meer weten?

Neem contact op met één van de betrokken medewerkers