Gemeentelijke Collegetour Brede Welvaart

Terug

Gemeentelijke Collegetour Brede Welvaart

Geschreven op 18 juli 2023

“Hoe kan het concept brede welvaart gebruikt worden om een visie en doelstellingen te bepalen? En hoe kan het gebruikt worden om beleidskeuzes te maken?”

Hoe ziet de brede welvaart in jouw gemeente eruit? Wat zijn de verwachtingen en wensen voor de toekomst? En welke rol kan brede welvaart spelen in gemeentelijk beleid? Trendbureau Drenthe start met een collegetour om antwoord te geven op deze vragen en meer.

De Monitor Brede Welvaart Drenthe vormt de basis van de collegereeks. Met behulp van de meest recente cijfers en onze duiding hierop bieden wij inzicht in de brede-welvaartssituatie in jouw gemeente. Maar we doen meer. We vertellen over het gedachtegoed van brede welvaart: wat is het en waarom is het van belang? We gaan met jullie het gesprek aan over hoe brede welvaart in de eigen gemeente gebruikt kan worden: hoe kan het concept gebruikt worden om een visie en doelstellingen te bepalen? En hoe kan het gebruikt worden om beleidskeuzes te maken?

College Brede Welvaart in jouw gemeente

Wij bieden het College Brede Welvaart aan omdat wij het belangrijk vinden om de uitkomsten breed te bespreken in de provincie. Voor de deelnemers zijn hier geen kosten aan verbonden. De collegetour wordt mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe. De duur van een sessie is 1 uur, datum en tijdstip in overleg.

Interesse in een college voor jouw gemeente? Neem contact op met Heike Delfmann (h.delfmann@trendbureaudrenthe.nl) of Aleid Brouwer (a.brouwer@trendbureaudrenthe.nl). Samen bespreken we waar we de focus op leggen en hoe we aansluiting vinden op de vragen en wensen vanuit jouw gemeente.

Betrokken medewerkers

Meer weten?

Neem contact op met één van de betrokken medewerkers