Femke de Haan

“Het is een uitdaging om informatie en kennis over te dragen op een toegankelijke en begrijpelijke manier.”

Femke is een enthousiaste onderzoeker die het liefst projecten doet waarin onderzoek direct gekoppeld wordt aan de beleidspraktijk. Ze is constant op zoek naar een goed evenwicht tussen het toepassen van haar onderzoeksexpertise, een praktische resultaatgerichtheid en toepasbaarheid in de praktijk. Zij vindt het een uitdaging om informatie en kennis over te dragen op een toegankelijke en begrijpelijke manier. Goed leesbaar voor beleidmakers, politici en burgers.

Femke kan haar expertise goed kwijt binnen het Trendbureau Drenthe. Zij is voornamelijk werkzaamheid op het gebied van leefbaarheid en krimp, veiligheid en jeugd. Zij zet veelal kwalitatieve onderzoeksmethoden in om zicht te krijgen op de beleving en ervaringen van burgers. Femke is aanspreekpunt voor de inzet van de Versnellingssessie. Een instrument (digitale brainstorm) dat in korte tijd veel informatie oplevert, door de gestructureerde en gelijkwaardige inbreng van alle deelnemers.

Daarnaast is zij coördinator van het Drents Panel. Femke is verantwoordelijk voor de werving, persoonlijke benadering en terugkoppeling van de uitkomsten naar panelleden.

In 2008 heeft Femke de studie Sociologie aan de Rijksuniversiteit van Groningen afgerond.

medewerker

Femke de Haan MSc

onderzoeker

  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter

Recente publicaties van Femke de Haan

Brede Welvaart

Feitenblad Wonen voor jongvolwassenen in Noord-Nederland

Brede Welvaart

Leefbaarheid in Groningen, Fryslân en Drenthe

Brede Welvaart

Eindrapportage De rol van binnenlandse verhuizingen in groeiende inkomensverschillen tussen gebieden binnen Noord-Nederland

Brede Welvaart

Publiekssamenvatting De rol van binnenlandse verhuizingen in groeiende inkomensverschillen tussen gebieden binnen Noord-Nederland