Onderwijs in Drenthe, hoe staat jouw gemeente ervoor?

Terug

Onderwijs in Drenthe, hoe staat jouw gemeente ervoor?

Geschreven op 27 september 2023

“De cijfers helpen bij besprekingen en initiatieven ten behoeve van goed onderwijs voor kinderen.”

Woon of werk je in Drenthe en wil je weten hoe het gaat met scholen en leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs in jouw gemeente? De nieuwe feitenbladen voor 11 Drentse gemeenten zijn uit.

In de feitenbladen staan cijfers van het schooljaar 2022-2023 en eerder, gebundeld per gemeente. Hoeveel peuters maken gebruik van kinderopvangtoeslag? Hoe goed zijn leerlingen in begrijpend lezen of rekenen? Hoe beoordeelt de inspectie de scholen? Wat voor opleiding volgen leerlingen in het voortgezet onderwijs? En hoe doen de gemeenten het in vergelijking met provinciale en landelijke cijfers?

Deze extra uitgave wordt aangeboden door de Vereniging van Drentse Gemeenten en de Provincie Drenthe. De cijfers helpen bij besprekingen en initiatieven ten behoeve van goed onderwijs voor kinderen.

De feitenbladen zijn alleen digitaal beschikbaar. De Drentse Onderwijsmonitor staat online op de website van Trendbureau Drenthe. De monitor geeft informatie over leerlingen/studenten en scholen in Drenthe, van basisonderwijs tot en met universiteit.

Bekijk hieronder de feitenbladen per gemeente:

Betrokken medewerkers

Meer weten?

Neem contact op met één van de betrokken medewerkers