We gaan voor een geletterd Nederland!

Terug

We gaan voor een geletterd Nederland!

Geschreven op 3 juni 2019

“Met DURF! doorbreken we het taboe op laaggeletterdheid en geven we ruimte voor een leven lang leren en ontwikkelen.”

Honderden gemeenten, bedrijven, bibliotheken, scholen en vele tienduizenden mensen komen van 9 tot en met 15 september 2019 met Stichting Lezen & Schrijven in actie voor een geletterd Nederland. Onder het thema DURF! zetten we ons tijdens de Week van de Alfabetisering in voor een positieve leercultuur en een leven lang ontwikkelen. Doe je met ons mee?
Plaats zoveel mogelijk berichten op social media. Gebruik daarbij de hashtag #SamenSterker. Heb je zelf een leuke activiteit? Meld deze aan op www.weekvandealfabetisering.nl/over-laaggeletterdheid

Inspiratie nodig om zelf wat te organiseren?

Op Weekvandealfabetering.nl staan enkele voorbeeldactiviteiten uitgewerkt. Je kunt je ook laten inspireren door bijzondere activiteiten van 2018.

DURF!

Met DURF! doorbreken we het taboe op laaggeletterdheid en geven we ruimte voor een leven lang leren en ontwikkelen. We stimuleren zo veel mogelijk mensen om de stap naar eigen geletterdheid te zetten, en vragen anderen om te helpen. Meer mensen moeten de kans krijgen om ook op latere leeftijd (beter) te leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met een computer of smartphone. Want onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen.

Meer informatie

06 535 354 91
e.vansteenhoven@drenthecollege.nl