Bericht van het Drents Parlement

Terug

Bericht van het Drents Parlement

Geschreven op 9 december 2021

“Met het vergroten van het aantal panelleden en de bijdrage van onze trouwe bestaande panelleden,  kunnen we een nog completer beeld geven van hoe de inwoners van Drenthe denken over belangrijke onderwerpen.”

Het Drents Parlement maakt samen met Trendbureau Drenthe gebruik van het Drents Panel. Het Drents Panel is in het verleden erg waardevol gebleken voor het Drents Parlement. Door middel van de antwoorden van inwoners uit heel Drenthe, konden Statenleden hun taak als volksvertegenwoordiger beter uitvoeren. Het geeft Statenleden een indruk van hoe er in alle hoeken en streken van Drenthe wordt gedacht.

Samenwerking Drents Parlement en Trendbureau Drenthe

Drents Panel is in 2005 opgericht als panel voor het Drents Parlement (Provinciale Staten Drenthe). Sinds 2020 is het Drents Panel een samenwerking van Drents Parlement en Trendbureau Drenthe. Door de samenwerking kan het Drents Panel beter worden ingezet om informatie op te halen uit en over de Drentse samenleving.

Werving nieuwe panelleden in volle gang

Het jaar 2021 stond in het teken van de uitbreiding van het Drents Panel en wellicht is dit voor u een eerste kennismaking met het Drents Parlement: welkom! Met het vergroten van het aantal panelleden en de bijdrage van onze trouwe bestaande panelleden,  kunnen we een nog completer beeld geven van hoe de inwoners van Drenthe denken over belangrijke onderwerpen, zoals leefbaarheid en economie.

Momenteel telt het Drents Panel ruim 4.000 leden van 18 jaar en ouder.

Bijdragen aan de Drentse democratie

Het Drents Parlement heeft de afgelopen jaren geen grote vragenlijsten uitgezet, omdat ze graag wil dat het panel helemaal compleet is. We hopen dat met de voltooiing van het vernieuwde panel, we samen met u ook in 2022 weer een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de Drentse democratie en daarmee Drenthe nog mooier maken!

Het Drents Parlement en alle Statenleden wensen u fijne feestdagen en we hopen in 2022 weer op uw medewerking te kunnen rekenen!

Betrokken medewerkers

Meer weten?

Neem contact op met één van de betrokken medewerkers