Drents Panel telt al bijna 6.000 leden

Terug

Drents Panel telt al bijna 6.000 leden

Geschreven op 4 juli 2022

“Al bijna 6.000 Drenten hebben zich in de afgelopen periode als nieuw lid van het Drents Panel aangemeld, doe jij ook mee?”

Het Drents Panel is de afgelopen periode op zoek gegaan naar nieuwe panelleden. Op dit moment telt het Drents Panel al bijna 6.000 panelleden. Heb je ook een uitnodiging ontvangen? Doe mee en laat je mening horen!

Heb je een brief ontvangen? Meld je dan aan, jouw mening is belangrijk! Op deze manier wordt de stem van inwoners meegenomen in het maken en aanscherpen van provinciaal en gemeentelijk beleid.

Klik hier om je aan te melden voor het Drents Panel

Wat is het Drents Panel?

Het Drents Panel is een online inwonerspanel met mensen uit de hele provincie. Het Panel is een dwarsdoorsnede van de Drentse bevolking van 18 jaar en ouder en is daarmee een uniek onderzoeksinstrument in Drenthe.

Het Drents panel is een initiatief van het Drents parlement (provincie Drenthe) en kenniscentrum Trendbureau Drenthe.

De stem van de Drent

Panelleden worden meerdere keren per jaar gevraagd naar hun mening over actuele onderwerpen die impact hebben op de Drents samenleving, zoals zorg, leefbaarheid en de effecten van de coronapandemie. Deelnemers ontvangen meerdere keren per jaar een online vragenlijst. De beantwoording van de vragen kost per keer ongeveer 10 minuten.

Coördinator Femke de Haan: “Met jouw mening zorg je ervoor dat de stem van de Drenten gehoord wordt en help je beleidsmakers en politici in de provincie Drenthe om beleid te maken op basis van wat Drenten zelf willen en vinden.”

De resultaten van de onderzoeken worden gebruikt door de provincie Drenthe en Drentse gemeenten als input voor het maken en voeren van beleid.

Deelnemen?

Omdat het panel een dwarsdoorsnede is van de Drentse bevolking, kunnen mensen zich niet zelf aanmelden. Iedereen die een brief heeft ontvangen is van harte uitgenodigd om lid te worden van het Drents Panel.

Uiteraard waarborgen wij de privacy van alle deelnemers volgens de AVG-wetgeving. Persoonlijke gegevens en de antwoorden die men geeft bij het invullen van de enquêtes worden vertrouwelijk behandeld door Trendbureau Drenthe en Drents Parlement. De onderzoeksresultaten zijn niet te herleiden tot individuele panelleden.

Vragen over deelname?

Heb je vragen over deelname aan het Drents Panel? Misschien staat het antwoord bij de veelgestelde vragen.

We zijn ook bereikbaar via info@trendbureaudrenthe.nl of tijdens kantooruren op ons algemeen telefoonnummer 050 – 577 01 01.

Inwoners die geen uitnodiging voor deelname hebben ontvangen, kunnen alsnog op de hoogte blijven van de resultaten. Zij kunnen zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief van het Drents Panel.

afbeelding

Betrokken medewerkers