Drentse Onderwijsmonitor geeft nieuwste cijfers over leerlingen en scholen in de provincie

Terug

Drentse Onderwijsmonitor geeft nieuwste cijfers over leerlingen en scholen in de provincie

Geschreven op 9 december 2019

“De gegevens zijn interactief en worden regelmatig geüpdatet”

De Drentse Onderwijsmonitor is nu al enige tijd te vinden op de website van Trendbureau Drenthe onder het thema ‘onderwijs’. De voordelen van de huidige digitale, interactieve onderwijsmonitor zijn evident. De informatie kan worden geüpdatet zodra er nieuwe gegeven beschikbaar zijn. Zo zijn de leerlinggegevens op basisscholen, voortgezet onderwijs, middelbaar en hoger onderwijs allemaal de afgelopen tijd geactualiseerd.

De Drentse Onderwijsmonitor laat de meest recente gegevens zien over leerlingen en scholen in Drenthe. Telkens wanneer de nieuwe gegevens beschikbaar zijn, wordt de website geüpdatet.
Op de interactieve website kun je bijvoorbeeld opzoeken waar op dit moment de scholen voor voortgezet onderwijs zijn en op welke vestigingen de verschillende opleidingen gegeven worden. Je kunt zien waar de scholen staan (scholen op de kaart) en voor elke school waar de leerlingen wonen. Maar ook het omgekeerde is mogelijk. Voor elke Drentse gemeente is te zien waar de daar wonende jongeren naar school gaan. Ook de gegevens van mbo, hbo en wo zijn de afgelopen maanden geactualiseerd.
 

Betrokken medewerkers

Imke Oosting

Imke Oosting

Onderzoeker

  • Mail
  • LinkedIn

Meer weten?

Neem contact op met één van de betrokken medewerkers