Inspiratiesessie Waar een wil is...

Terug

Inspiratiesessie Waar een wil is…

Geschreven op 20 augustus 2019

“Inzicht wat extra stimulans kan betekenen op de werkvloer of in het dagelijks leven.”

Drenthe beweegt organiseert op woensdagmiddag 11 september de inspiratiesessie ‘Waar een wil is …’rondom gezondheid, preventie en doorzetten. Deze inspiratiesessie geeft inzicht wat extra stimulans kan betekenen op de werkvloer of in het dagelijks leven.
Het programma ‘Drenthe doet mee’ heeft aandacht voor inwoners die graag willen participeren, maar bij wie dat niet helemaal vanzelf gaat. Meedoen in de maatschappij is essentieel voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid, maar deze participatie kan beperkt worden door bijvoorbeeld een gebrek aan leesvaardigheid, financiële situatie of een handicap. Bij de tweede bijeenkomst van ‘Waar een wil is…’ is Maarten van der Weijden te gast om over zijn bewogen leven te praten: genezen van kanker om vervolgens Olympisch kampioen te worden en de heroïsche Elfstedenzwemtocht te volbrengen. Waar Maartens eerste poging om de tocht van 195 kilometer te zwemmen strandde, lukte dit afgelopen juli wel: “Als het de eerste keer niet lukt, probeer je het toch gewoon nog een keer”. Deze quote van Maarten is dan ook het motto van deze inspiratiesessie.

Dagprogramma

Locatie: Bruggebouw, Raadhuisplein 1 in Emmen

 • 13.30 uur: Inloop Er zijn tal van andere bijeenkomsten deze dag. Om 13.30 uur verzamelen we in de grote zaal van het Bruggebouw.
 • 13.45 uur: Opening en uitleg U wordt welkom geheten en meegenomen in het programma van de middag.
 • 14.00 uur: Inspiratie door Maarten van der Weijden Zijn verhaal gaat over het leven, over doelen, over doorzetten en waarom hij zijn keuzes heeft gemaakt. Iedereen heeft een deel van dit verhaal zelf meegemaakt.
 • 15.00 uur: Overgang naar workshops Er volgt meer inspiratie. Van de krachtpatser die het lukt, naar de mensen die onderweg zijn. Er volgen 5 workshops waarvan jullie er 2 kunnen volgen.
 • 15.15-16.15 uur en 16.15-17.15 uur – 5 workshops:
 1. In gesprek met ervaringsdeskundigen lichamelijke beperking
 2. In gesprek met ervaringsdeskundigen armoede en sociale uitsluiting
 3. In gesprek met ervaringsdeskundigen laaggeletterdheid
 4. Hoe bereik je kwetsbaren in het Lokaal Sportakkoord?
 5. Rondje achter de schermen van het WK Para-Cycling terrein
 • 17.30 uur: Terugkoppeling en afsluiting officiële gedeelte met een hapje/drankje

Deze tweede editie van de inspiratiesessie ‘Waar een wil is…’ wordt georganiseerd tijdens de UCI Wereldkampioenschappen Para-Cycling. Van 11 t/m 15 september is Emmen gastheer van deze wereldkampioenschappen. Wij nodigen u dan ook van harte uit om vanaf 18:45 uur aanwezig te zijn bij de opening van de Wereldkampioenschappen Para-Cycling. Voor het avondprogramma hoeft u zich niet op te geven.

Avondprogramma

 • Tussen 18.00 en 18.45 uur is er geen programma, maar kunt u op het Beleefplein (Raadhuisplein) ongetwijfeld iets te eten vinden.
 • 18.45 uur: Openingsceremonie Wereldkampioenschappen Para-Cycling 2019 Korte speeches, spectaculaire handelingen. 15 minuten ‘aftellen’ naar het startschot waarmee het WK wordt geopend.
 • 19.00 uur: Teamrelay 1e onderdeel van het WK voor ploegen van 3 atleten die hun wedstrijd in estafettevorm afleggen. Wordt dit de eerste medaille voor Team NL?
 • 19.45 uur: Prijsuitreiking Vlak na de wedstrijd vindt de eerste uitreiking van de Regenboogtrui plaats. Dit is het einde van het programma van dag 1.

Aanmelden Inspiratiesessie ‘Waar een wil is’

Aanmelding verloopt via Drenthe beweegt. Ongeveer een week van tevoren ontvangt u verdere informatie.
Namens heel veel verschillende organisaties in Drenthe die het allemaal belangrijk vinden dat iedereen gezien wordt in onze provincie.

Betrokken medewerkers

Meer weten?

Neem contact op met één van de betrokken medewerkers