Nomineer jouw Taalheld 2022 van de provincie Drenthe!

Terug

Nomineer jouw Taalheld 2022 van de provincie Drenthe!

Geschreven op 11 april 2022

“Wie in Drenthe vind jij een Taalheld? Met jouw provinciale nominatie zet je iemand in het zonnetje voor zijn bijdrage aan het verbeteren van basisvaardigheden.”

Elk jaar zetten veel mensen en samenwerkingsverbanden zich op een bijzondere manier in om basisvaardigheden te verbeteren. Met de Taalheldenprijs zet Stichting Lezen en Schrijven hen in het zonnetje. Op maandag 20 juni 2022 reikt H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden voor de zevende keer de Taalheldenprijs uit.  

Van donderdag 31 maart tot en met zondag 24 april 2022 kan je een Taalheld uit Drenthe nomineren via de website www.taalheld.nl. Met jouw nominatie zet je iemand in het zonnetje voor zijn bijdrage aan het verbeteren van basisvaardigheden.

Categorieën Taalhelden

Er zijn drie categorieën Taalhelden:

  • Cursist: een (oud-)cursist basisvaardigheden en/of Taalambassadeur.
  • Begeleider: iemand die cursisten begeleidt.
  • Bruggenbouwer: een persoon of samenwerking die zich inzet om mensen en organisaties aan elkaar te verbinden in de aanpak van laaggeletterdheid.

Hoe kun je nomineren?

We vragen je je nominatie toe te lichten aan de hand van een paar criteria in het nominatieformulier te vinden op de site; www.taalheld.nl

Je kunt voor elke categorie één persoon of samenwerkingsverband nomineren.

Drie genomineerden per provincie

Als alle nominaties binnen zijn, kiest een commissie drie genomineerden per provincie. Voor elke categorie één. De commissie bestaat uit Taalhelden van vorige jaren en deskundigen op het gebied van de aanpak van laaggeletterdheid. Die worden op maandag 23 mei 2022 bekend gemaakt. Een onafhankelijke jury onder leiding van onze ambassadeur René Karst kiest daarna een landelijke Taalheld per categorie.

Publieksprijs

De genomineerde Cursisten uit de twaalf provincies maken ook kans op de Publieksprijs. Van maandag 23 mei tot en met vrijdag 17 juni 2022 kan het Nederlandse publiek via de website www.taalheld.nl stemmen op zijn favoriet. Hoe dat in zijn werk gaat, vertellen we je begin mei.

Bekendmaking Taalhelden 2022

De Taalhelden 2022 maken we bekend tijdens een feestelijk programma voor genodigden op maandag 20 juni in de Bibliotheek Neude in Utrecht.

Nomineer en enthousiasmeer ons netwerk in Drenthe

Ik wil je van harte uitnodigen om te nomineren. En om anderen in ons netwerk te enthousiasmeren om te nomineren. Wie willen jullie in het zonnetje zetten voor zijn bijdrage aan het verbeteren van basisvaardigheden?

Meer informatie vind je op www.taalheld.nl.

Betrokken medewerkers

Meer weten?

Neem contact op met één van de betrokken medewerkers