Politieke dialoog Welzijn, Cultuur, Sport en Gezondheid 'Samen Drenthe beter maken' op 14 maart 2023

Terug

Politieke dialoog Welzijn, Cultuur, Sport en Gezondheid ‘Samen Drenthe beter maken’ op 14 maart 2023

Geschreven op 15 februari 2023

“Drentse lijsttrekkers, statenleden, gemeenteraadsleden en iedereen die geïnteresseerd is in de Drentse politiek zijn van harte welkom in het Drents Museum om het gesprek aan te gaan over cultuur, sport en gezondheid.”

Datum: Dinsdag 14 maart 2023 – inloop vanaf 12:30 uur, start 12:45 uur
Locatie: Drents Museum, Brink 1, 9400 AC Assen

 

Op dinsdagmiddag 14 maart gaan we het gesprek aan over het belang van een sterk sociaal-maatschappelijk en cultureel netwerk in Drenthe tijdens een lunchbijeenkomst. Voor de lunch wordt gezorgd. We kiezen voor een dialoog in plaats van een debat, voor verbinding in plaats van vervreemding, zodat we politieke en maatschappelijke tegenstellingen kunnen overbruggen.

Het belang van een sterk sociaal-maatschappelijk en cultureel netwerk in Drenthe is groot. Graag gaan we hierover met jou in gesprek! Trendbureau Drenthe (onderdeel van CMO STAMM), Biblionet Drenthe, Zorgbelang Drenthe, SportDrenthe en Stichting Kunst & Cultuur organiseren in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen deze politieke dialoog.

Verplaatst

In eerste instantie was de politieke dialoog ‘Samen Drenthe beter maken’ gepland op 10 maart. Deze is verplaatst naar 14 maart 2023. We zijn tot dit besluit gekomen, omdat we als sociaal-maatschappelijke en culturele organisaties alle ruimte willen bieden aan de opening van het Internationaal Filmfestival Assen op vrijdagavond 10 maart. Wij vinden het belangrijk dat de Drentse politiek de kans krijgt om aanwezig te zijn bij de opening van het filmfestival én bij de politieke dialoog.

Levensverhalen

Inwoners van Drenthe brengen inspirerende verhalen over Welzijn, Cultuur, Sport en Gezondheid. Aan de hand van deze verhalen gaat de Drentse politiek het gesprek aan. Wat kunnen Drentse politici de komende periode doen om Welzijn, Cultuur, Sport en Gezondheid te versterken? Hoe gaan we aan de slag met de thema’s die spelen in de Drentse samenleving?

Daniël Pit

Dagvoorzitter is Daniël Pit, opbouwwerker die wil bijdragen aan een samenleving waarin iedereen gehoord wordt en zich thuis kan voelen.

Programma

12:30 uur Inloop Drents Museum (groepsingang)
12:45 uur Welkomstwoord dagvoorzitter Daniël Pit
12:50 uur Introductie ‘Wat speelt er in de Drentse samenleving’ door Heike Delfmann van Trendbureau Drenthe
13:00 uur Inwoner aan het woord over Welzijn in Drenthe + politieke dialoog
13:15 uur Inwoner aan het woord over Cultuur in Drenthe + politieke dialoog
13:30 uur Inwoner aan het woord over Sport in Drenthe + politieke dialoog
13:45 uur Inwoner aan het woord over Gezondheid in Drenthe + politieke dialoog
14:00 uur Afsluiting door dagvoorzitter Daniël Pit

 

Aanmelden

Je bent van harte welkom bij de politieke dialoog Samen Drenthe sterker maken. Aanmelden kan via de website van CMO STAMM.

Aanmelden voor politieke dialoog ‘Samen Drenthe beter maken’

Meer informatie

Vragen over ‘Samen Drenthe beter maken’? Stuur een e-mail naar info@cmostamm.nl.

Meer informatie: Marieke Seip

afbeelding

Betrokken medewerkers

Meer weten?

Neem contact op met één van de betrokken medewerkers