Trendbureau Drenthe brengt maatschappelijke waarde inwonersinitiatieven in beeld

Terug

Trendbureau Drenthe brengt maatschappelijke waarde inwonersinitiatieven in beeld

Geschreven op 16 mei 2022

“In vier sessies ontwikkel je samen met een expert van Trendbureau Drenthe een instrument dat inzicht biedt in de maatschappelijke waarde van het initiatief.”

Ben je benieuwd wat je bewonersinitiatief of vrijwilligersorganisatie toevoegt aan onze maatschappij? En denk je hulp nodig te hebben bij het zichtbaar maken van de maatschappelijke waarde van jouw bewonersinitiatief of vrijwilligersorganisatie? Doe mee aan de pilot maatschappelijke waarde van Trendbureau Drenthe!

Steeds meer bewonersinitiatieven en vrijwilligersorganisaties krijgen te maken met de vraag wat hun maatschappelijke waarde is. Bij maatschappelijke waarde moet je bijvoorbeeld denken aan wat de activiteiten van je organisatie teweeg brengen bij inwoners en wat voor maatschappelijke veranderingen worden bereikt. Trendbureau Drenthe begeleidde de afgelopen jaren meerdere partijen in het zichtbaar maken van hun maatschappelijke waarde. Dit jaar nodigen we in totaal drie bewonersinitiatieven en vrijwilligersorganisaties in Drenthe uit om met ons de maatschappelijke waarde in kaart te brengen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe. Voor de deelnemers zijn hier geen kosten aan verbonden.

Trendbureau Drenthe is op zoek naar inwonersinitiatieven en vrijwilligersorganisaties in Drenthe die nieuwsgierig zijn naar de maatschappelijke waarde van hun activiteiten. In vier sessies ontwikkel je samen met een expert van Trendbureau Drenthe een instrument dat inzicht biedt in de maatschappelijke waarde van het initiatief. Bijvoorbeeld omdat gemeenten en andere financiers daarom vragen, maar het onderzoeken van maatschappelijke waarde stelt initiatieven en organisaties ook in staat om te leren en verbeteren.

Zou je graag met je initiatief mee willen doen? Of heb je vragen? Neem dan contact op met Erik Meij.

Betrokken medewerkers

Meer weten?

Neem contact op met één van de betrokken medewerkers