Uitnodiging ontvangen voor het Drents panel? Doe mee en laat uw mening horen!

Terug

Uitnodiging ontvangen voor het Drents panel? Doe mee en laat uw mening horen!

Geschreven op 24 juni 2021

“Het Drents Panel is een afspiegeling van de Drentse bevolking van 18 jaar en ouder. Deelname is geheel vrijblijvend, maar kan alleen op uitnodiging.”

Ruim 22.000 willekeurig gekozen inwoners van de Provincie Drenthe krijgen deze week een uitnodiging om mee te doen aan het Drents Panel, het online burgerpanel in de provincie Drenthe. Heeft u een brief ontvangen? Meld u dan aan, uw mening is belangrijk! Op deze manier wordt de stem van u als inwoner meegenomen in het verbeteren van provinciaal en gemeentelijk beleid.

Klik hier om u aan te melden voor het Drents Panel

Het Drents panel bestaat uit inwoners van de provincie Drenthe die hun mening geven over actuele onderwerpen die spelen binnen de provincie, zoals zorg, leefbaarheid en de effecten van de coronapandemie in Drenthe. Deelnemers ontvangen meerdere keren per jaar een online vragenlijst. De beantwoording van de vragen kost per keer ongeveer 10 minuten.

De mening van inwoners van Drenthe

Met uw mening zorgt u ervoor dat de stem van de Drenten gehoord wordt en helpt u beleidsmakers en politici in de provincie Drenthe om beleid te maken op basis van wat Drenten zelf willen en vinden. Het Drents panel is een initiatief van het Drents parlement (provincie Drenthe) en kenniscentrum Trendbureau Drenthe.

Uniek onderzoeksinstrument

Het Drents Panel is representatief voor de Drentse bevolking van 18 jaar en ouder en is daarmee een uniek onderzoeksinstrument in Drenthe. Omdat het panel een dwarsdoorsnede is van de Drentse bevolking, kunnen mensen zich niet zelf aanmelden.

Hoe is bepaald wie een uitnodiging krijgt?

Uw gemeente heeft een steekproef getrokken onder haar inwoners. Via deze manier heeft het toeval bepaald welke inwoners wel en welke niet zijn uitgenodigd.

Is het geven van informatie veilig?

De privacy van panelleden is volledig gewaarborgd. Persoonlijke gegevens en de antwoorden die men geeft bij het invullen van de enquêtes worden vertrouwelijk behandeld door Trendbureau Drenthe en Drents Parlement. De onderzoeksresultaten zijn niet te herleiden tot individuele panelleden. Uw gegevens worden uitsluitend voor onderzoeksdoeleinden gebruikt.

Vragen over deelname?

Heb je vragen over deelname aan het Drents Panel? Misschien staat het antwoord bij de veelgestelde vragen.

We zijn ook bereikbaar via info@trendbureaudrenthe.nl of tijdens kantooruren op ons algemeen telefoonnummer 050 – 577 01 01.

Inwoners die geen uitnodiging voor deelname hebben ontvangen, kunnen alsnog op de hoogte blijven van de resultaten. Zij kunnen zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief van het Drents Panel.

afbeelding

Betrokken medewerkers

Femke de Haan

Femke de Haan

onderzoeker

  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
Ewout van Spijker

Ewout van Spijker

Data-analist

  • Mail
  • LinkedIn

Meer weten?

Neem contact op met één van de betrokken medewerkers