Aandacht voor het oorlogsboek 'Mijn Hart, Voor Altijd Van Jou' in een versie voor laaggeletterden

Terug

Aandacht voor het oorlogsboek ‘Mijn Hart, Voor Altijd Van Jou’ in een versie voor laaggeletterden

Geschreven op 21 juli 2020

“Veel plezier met dit prachtig boekje, voor iedereen die van taal houdt.”

In het kader van 75 jaar bevrijding heeft De Stiep Educatief in samenwerking met het Bondgenootschap voor een Geletterd Drenthe het boek 'Mijn hart, voor altijd van jou' uitgegeven voor (jong)volwassenen die lezen lastig vinden. Dit boek gaat over Jans Zwinderman, ambtenaar uit Sleen die verzetswerk deed en in januari 1945 nog werd opgepakt. Een indrukwekkend verhaal over liefde, verzet en verraad, in korte zinnen verteld. Dit boek geeft ook weinig ervaren lezers de kans om mee te leven en mee te praten over de geschiedenis in hun eigen regio. 

Podcast

In de podcast vertelt Alie Zwinderman, de dochter van Jans en Martha, over haar ouders en hoe ze het verhaal over haar vader heeft leren kennen uit de brieven die haar ouders elkaar hebben geschreven voor en in de oorlog. Twee taalambassadeurs geven hun mening over het boek en een deel van het verhaal wordt voorgelezen met sfeergeluiden.

Martha en Jans wonen in Drenthe. Op de kermis in 1937 worden ze verliefd op elkaar. Vanaf het begin voelen ze dat deze liefde voor altijd is. Jans moet in dienst. Ze missen elkaar en schrijven veel brieven. Mijn hart is vooral altijd van jou, schrijven ze naar elkaar. Dan gebeurt wat het jonge stel niet heeft verwacht. Duitsland valt op 10 mei 1940 Nederland aan. Het is oorlog. Jans en Martha proberen samen hun leven te leiden. Maar de oorlog maakt dat niet gemakkelijk. Jans komt in het verzet terecht. 'Dit werk moet gedaan worden', zegt hij.

Bestel het boek

Het boek is te bestellen op www.stiep-educatief.nl à € 8,50 Dit boek is tot stand gekomen in samenwerking met het Bondgenootschap voor een Geletterd Drenthe. Met dank aan Willemijn Hofman en Willem van den Top voor de stemproducties en het geluid.

Meer informatie? Lees ook het krantenartikel Coevorden ondersteunt hartverscheurend oorlogsboek uit het Dagblad van het Noorden.

Betrokken medewerkers

Meer weten?

Neem contact op met één van de betrokken medewerkers