7 tips om te voorkomen dat je corona krijgt in begrijpelijke taal en beeld
Geschreven op 19 maart 2020
“Iedereen mag deze video gebruiken en inzetten. Hoe meer mensen we er samen mee bereiken, hoe groter de kans is dat de RIVM-tips worden opgevolgd.”
Voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, is het vaak moeilijk te begrijpen wat er nu eigenlijk gezegd of geschreven wordt over het coronavirus. Voor deze mensen heeft Stichting Lezen en Schrijven een beeldende video gemaakt. Zodat ook deze groep (van 2,5 miljoen Nederlanders) kan voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt.
Via alle media komt de berichtgeving over het coronavirus continu op ons af. De informatie kan best veel en complex zijn. Het is de vraag of al die berichtgeving op een begrijpelijk niveau is voor de 2,5 miljoen mensen in Nederland die moeite hebben met lezen en schrijven. Daarom liet Stichting Lezen en Schrijven een video-animatie maken waarin de tips van het RIVM in begrijpelijke taal worden uitgelegd. Getekende animaties versterken de tekst in beeld en geluid.
Video gebruiken
Stichting Lezen en Schrijven vindt dat iedereen moet kunnen meedoen in de maatschappij. Toegankelijke dienstverlening helpt daarbij. Daarom mag iedereen deze video gebruiken en inzetten. Hoe meer mensen we er samen mee bereiken, hoe groter de kans is dat de RIVM-tips worden opgevolgd. Iedereen kan de video-animatie ‘Corona. Wat nu?’ downloaden bij het originele bericht van Stichting Lezen & Schrijven, of embed de video op je site ( dit is in principe beter voor de Google ranking van deze video) met de embed code:
.
Zo verhoog je de kans dat anderen deze animatie zien.
Bekijk de video-animatie 'Corona. Wat nu?'
Bundeling informatiemateriaal in begrijpelijke taal voor laaggeletterden
Wat mooi om te zien dat er aandacht is voor begrijpelijk communiceren in deze coronatijd. Stichting Lezen en Schrijven bundelt informatiemateriaal in begrijpelijke taal voor laaggeletterden.
Ook jij kunt het materiaal voor je organisatie downloaden en gebruiken! En doorsturen binnen je netwerk!
Bron: Stichting Lezen en Schrijven